Image Slider By Blogging Industries Easy to Deal Innovation of Blogging Pure Javascript. No jQuery. No flash. #htmlcaption

Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2011

Η δίαιτα της λαχανόσουπας: Χάσε 5 κιλά σε 1 εβδομάδα


Εντάσσοντας ένα και μόνο γεύμα ζεστή λαχανόσουπα στο διαιτολόγιο σου, η Gabbage Soup diet υπόσχεται γρήγορη και αποτελεσματική απώλεια βάρους.
Η δίαιτα επτά ημερών με λαχανόσουπα διατείνεται οτι μπορείς να τρως όσο θέλεις, αρκεί να επιλέγεις τα υλικά των γευμάτων από την επιτρεπόμενη λίστα. Φυσικά, μαζί με τα υπόλοιπα φαγητά θα πρέπει να εισάγεις στην διατροφή σου δύο μπολ λαχανόσουπας χωρίς λιπαρά. Ακολούθησε την συγκεκριμένη δίαιτα και όπως υποστηρίζουν οι εμπνευστές της θα χάσεις 5 κιλά σε 1 εβδομάδα.
Τι μπορείς να φας και τι όχι;
Μεταξύ των επιτρεπόμενων τροφών είναι τα
φρούτα, τα λαχανικά, άπαχο γάλα, κρέας και ψάρι. Το εβδομαδιαίο πρόγραμμα της δίαιτας θα μπορούσε να είναι όπως παρακάτω. Μπορείς να κάνεις και διαφορετικούς συνδυασμούς αρκεί να μην ξεφεύγεις από την λίστα των επιτρεπόμενων τροφών:
Ημέρα 1η: Λαχανόσουπα και ό, τι φρούτο θέλεις, εκτός από μπανάνες. Συνόδευσε τα γεύματά σου με άφθονο νερό.
Ημέρα 2η: Λαχανόσουπα και ό, τι λαχανικό επιθυμείς (με εξαίρεση πλούσια σε θερμίδες, όπως φασόλια, καλαμπόκι ή αρακά) και ψητή πατάτα με βούτυρο.
Ημέρα 3η: Λαχανόσουπα και έναν συνδυασμό από τα παραπάνω λαχανικά και φρούτα.
Ημέρα 4η: Λαχανόσουπα, μέχρι 8 μπανάνες και δυο ποτήρια γάλα με χαμηλά λιπαρά.
Ημέρα 5η: Λαχανόσουπα, μέχρι μισό κιλό μοσχαρίσιο κρέας, κοτόπουλο ή ψάρι, 6 φρέσκες ντομάτες και τουλάχιστον 6-8 ποτήρια νερό.
Ημέρα 6η: Λαχανόσουπα, μέχρι 3 μοσχαρίσιες μπριζόλες και όσα λαχανικά επιθυμείς.
Ημέρα 7η: Λαχανόσουπα, 2 φλιτζάνια μαύρο ρύζι, φυσικούς χυμούς και απεριόριστα λαχανικά.
Αλκοόλ ή καφές
Δεν θα χρειαστεί να απαρνηθείς την αγαπημένη σου συνήθεια του καφέ. Από την άλλη αν συνηθίζεις να βάζεις ζάχαρη θα πρέπει να την ξεχάσεις για μια βδομάδα.
Να βγω έξω για φαγητό;
Μια βδομάδα είναι θα περάσει. Δεν νομίζω ότι θα βρεις πολλά εστιατόρια που θα σου σερβίρουν ζεστή και νόστιμη λαχανόσουπα.
Η οικογένεια θα σου συμπαρασταθεί
Όσο και να θέλει ο οικογενειακός σου περίγυρος να σου συμπαρασταθεί σε αυτήν την προσπάθεια, το πιθανότερο είναι να καταλήξεις με δυο κατσαρόλες. Μία για την λαχανόσουπα και την άλλη για το φαγητό των άλλων μελών της οικογένειας.
Ιδανική για…
εσένα που θέλεις να πάρεις δραστικά μέτρα για να χάσεις βάρος. Αν είσαι από αυτές που δεν αντέχουν τις αυστηρές δίαιτες για καιρό, τότε η διατροφή αυτή είναι ό, τι πρέπει!
Η ειδικός δεν τη συστήνει…
Ζητήσαμε την άποψη του Διαιτολόγου-Διατροφολόγου Νίκου Κριαρά για την αποτελεσματικότητα, αλλά και την αξιοπιστία της δίατας.  “Η λαχανόσουπα αποτελεί το καθημερινό πιάτο σε ένα αυστηρά υποθερμιδικό πρόγραμμα διάρκειας 7 ημερών. Παράλληλα με τη σούπα ο διαιτώμενος καταναλώνει και άλλες τροφές όπως φρούτα, άπαχο γάλα, λαχανικά και μικρή ποσότητα ψαριού και κρέατος.
Εφευρέθηκε ένα εβδομαδιαίο μοντέλο με διαφορετική προσθήκη τροφής στην καθημερινή λαχανόσοσουπα, «ντύνοντας» έτσι επιστημονικοφανώς ένα όχι σωστό διαιτητικό σχήμα. Οι υποστηρικτές της δεν διατείνονται λιποδιαλυτική δράση για τη λαχανόσουπα, αλλά προτείνουν το μοντέλο αυτό ως μία λύση αποτοξίνωσης στη σημερινή εποχή της υπερκατανάλωση κρέατος.
Συνοπτικά θα πρέπει να αναφέρουμε πως :
• Δεν προάγει το σωστό τρόπο διατροφής.
• Υπερβολικά μονότονη, δημιουργώντας ακόμα και στο διάστημα της μίας εβδομάδας το αίσθημα της στέρησης.
• Ελλιπής σε θρεπτικά συστατικά και κατ’επέκταση άτομα σε ομάδες κινδύνου (εγκυμονούσες, θηλάζουσες, παιδιά, άτομα με ιστορικό συνεχών διαιτών κα) δεν πρέπει να τις δοκιμάζουν.
• Πρόσκαιρη απώλεια βάρους και πολύ γρήγορη επαναπρόσληψη.
• Η λαχανόσουπα δεν είναι αποτελεσματικότερη στο αδυνάτισμα από την καροτόσουπα ή την μανιταρόσουπα ή την μπροκολόσουπα.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου